envelopes do not affect sound...why?

Hi,

I can draw envelopes for volume and track pan, I can also do it in automation record faders. But once I playback the track, I see faders moving up and down but the sound remains the same.The small buttons are on (or off, does not make a difference either).

Is this a bug or I am doing it wrong?
Thanks

I am using V5.1.1. build 2313 for what is worthy.

I’ve only doodled a little with these features and they seam ok on v6.

Go to “settings” select “preferences” then “options” then click on “allow automated volume/pan for wave tracks”
:angry:

…Is good when others help you, its better when you help yourself
:whistle: .

will that destructively effect the wave files?

No, it’s not destructive.

Quote: (jatego @ Sep. 13 2009, 4:16 PM)

Hi,

I can draw envelopes for volume and track pan, I can also do it in automation record faders.
But once I playback the track, I see faders moving up and down but the sound remains the same.The small buttons are on (or off, does not make a difference either).

Is this a bug or I am doing it wrong?
Thanks

I am using V5.1.1. build 2313 for what is worthy.

Hi jatego:

If I recall, it seems to me that during that time there was issues with "Drawing Volume Envelopes"..
among other things..



Having said that..
Flavio has moved on with versions-and-builds..



It's highly unlikely that Flavio is gonna go back into those builds and work on any issues that may be there..


Take it for what it's worth..


I would suggest moving on, as well..
Download the latest versions-and-builds..
Then see if the "Envelope Drawing" works..
then decide if you wantta upgrade..




Bill..

yes, thanks. As I said, I had not checked the right option :angry:
Finally I have (most) of my ducks on a row, I am afraid to touch anything!!! not to mention upgrading!!!